Naon bédana antara tilu sumbu, opat sumbu, jeung lima sumbu puseur machining?

Fungsi sareng kauntungan tina pusat mesin tilu sumbu:

Tanjeunna permukaan machining paling éféktif puseur machining nangtung (tilu-sumbu) ngan beungeut luhureun workpiece nu, sarta puseur machining horizontal ngan bisa ngalengkepan machining opat sided of workpiece kalayan bantuan tabel usaha Rotary.Ayeuna, puseur mesin tinggi-tungtung anu ngembang arah kontrol lima sumbu, sarta workpiece nu bisa diolah dina hiji clamping.Lamun dilengkepan sistem CNC luhur-tungtung kalawan beungkeut lima sumbu, éta ogé bisa ngalakukeun machining-precision tinggi on surfaces spasial kompléks.
Naon opat sumbu simultaneous machining?
Nu disebut machining simultaneous opat-sumbu umumna nambahkeun sumbu puteran, nu biasana disebut sumbu kaopat.Alat mesin umum boga ukur tilu sumbu, nyaeta, platform workpiece bisa mindahkeun kénca jeung katuhu (1 sumbu), hareup jeung pungkur (2 sumbu), sarta sirah spindle (3 sumbu) dipaké pikeun motong workpieces.Puteran sirah indéks listrik!Ku cara kieu, liang bevel bisa otomatis indéks, sarta edges beveled bisa giling, jeung sajabana, tanpa leungitna akurasi ku clamping sekundér.

Fitur mesin linkage opat sumbu:
(1).Mesin machining linkage tilu-sumbu teu tiasa diolah atanapi kedah dijepit panjang teuing
(2).Ningkatkeun akurasi, kualitas sareng efisiensi permukaan rohangan bébas
(3).Beda antara opat sumbu jeung tilu sumbu;bédana opat-sumbu jeung tilu-sumbu kalawan hiji deui sumbu rotasi.Ngadegkeun koordinat opat sumbu sareng perwakilan kode:
Penentuan sumbu-Z: arah sumbu tina spindle alat mesin atawa arah nangtung tina worktable pikeun clamping workpiece nyaeta Z-sumbu.Penentuan sumbu X: pesawat horizontal sajajar jeung beungeut workpiece ningkatna atawa arah jejeg sumbu rotasi workpiece dina pesawat horizontal nyaéta sumbu X.Arah jauh ti sumbu spindle nyaeta arah positif.
Puseur mesin lima sumbu dibagi kana puseur machining lima sumbu nangtung sarta puseur machining lima sumbu horizontal.Naon ciri maranéhanana?

Puseur mesin lima sumbu nangtung

Aya dua jenis sumbu usaha Rotary tina tipe ieu puseur machining, hiji sumbu Rotary tabel.

The worktable set dina ranjang bisa muterkeun sabudeureun sumbu X, nu diartikeun salaku sumbu A, sarta A-sumbu umumna boga rentang gawé tina +30 derajat ka -120 derajat.Aya ogé tabel Rotary di tengah worktable nu, nu rotates sabudeureun sumbu-Z dina posisi ditémbongkeun dina gambar, nu diartikeun C-sumbu, sarta C-sumbu rotates 360 derajat.Ku cara kieu, ngaliwatan kombinasi sumbu A jeung sumbu C, workpiece dibereskeun dina tabél bisa diolah ku spindle nangtung iwal beungeut handap, lima surfaces lianna.Nilai division minimum A-sumbu jeung C-sumbu umumna 0,001 derajat, ku kituna workpiece nu bisa dibagi kana sagala sudut, sarta surfaces condong, liang condong, jsb bisa diolah.

Upami sumbu A sareng sumbu C dihubungkeun sareng tilu sumbu linier XYZ, permukaan spasial kompléks tiasa diolah.Tangtosna, ieu peryogi dukungan sistem CNC luhur, sistem servo sareng parangkat lunak.Kaunggulan tina susunan ieu téh yén struktur spindle nu kawilang basajan, rigidity tina spindle pohara alus, sarta biaya manufaktur relatif low.

Tapi sacara umum, worktable teu bisa dirancang badag teuing, sarta kapasitas bearing ogé leutik, utamana lamun rotasi A-sumbu leuwih gede atawa sarua jeung 90 derajat, nu motong workpiece bakal mawa momen beban-bearing badag ka méja gawé.

Tungtung hareup aci utama nyaéta sirah Rotary, nu bisa revolve sabudeureun sumbu Z 360 derajat sarta jadi sumbu C.Sirah puteran ogé gaduh sumbu A anu tiasa muter ngurilingan sumbu X, umumna langkung ti ± 90 derajat, pikeun ngahontal fungsi anu sami sareng di luhur.Kauntungannana metoda setting ieu nu processing spindle pisan fléksibel, sarta worktable ogé bisa dirancang pikeun jadi kacida gedéna.Awak badag pesawat panumpang jeung casing mesin badag bisa diolah dina tipe ieu puseur mesin.


Fitur puseur machining lima sumbu horizontal

Aya ogé dua cara pikeun sumbu Rotary tina tipe ieu puseur machining.Salah sahijina nyaéta yén spindle horizontal ngayun salaku sumbu Rotary, ditambah sumbu Rotary tina worktable pikeun ngahontal processing linkage lima sumbu.Metoda setelan ieu basajan tur fléksibel.Lamun spindle nu perlu dirobah vertikal sarta horisontal, worktable nu bisa saukur ngonpigurasi salaku puseur machining tilu sumbu kalayan konversi nangtung sarta horizontal ngan ku indexing na positioning.Konversi vertikal sarta horizontal tina aci utama cooperates jeung indexing of worktable pikeun ngawujudkeun processing pentahedral of workpiece nu, nu ngurangan biaya manufaktur sarta pohara praktis.Sumbu CNC ogé tiasa disetél dina méja kerja, kalayan nilai indéks minimum 0,001 derajat, tapi tanpa beungkeut, janten pusat mesin opat-sumbu pikeun konversi vertikal sareng horizontal, adaptasi kana syarat pamrosésan anu béda, sareng hargana pisan kalapa.
Anu sanésna nyaéta sumbu Rotary tradisional meja kerja.A-sumbu tina worktable disetél dina ranjang umumna boga rentang gawé ti +20 derajat nepi ka -100 derajat.Aya ogé méja Rotary B-sumbu di tengah worktable, sarta B-sumbu bisa muterkeun 360 ​​derajat dina duanana arah.Puseur mesin lima sumbu horizontal ieu gaduh ciri beungkeut anu langkung saé tibatan metode anu munggaran, sareng sering dianggo pikeun ngolah permukaan melengkung kompleks tina impeller ageung.Sumbu Rotary ogé tiasa dilengkepan eupan balik grating sirkular, sareng akurasi indexing tiasa ngahontal sababaraha detik.Tangtosna, struktur sumbu puteran ieu langkung rumit sareng mahal.

Kalolobaan puseur machining bisa dirancang pikeun bursa worktables ganda.Nalika hiji worktable dijalankeun di wewengkon processing, worktable séjén ngaganti workpiece di luar wewengkon processing pikeun nyiapkeun ngolah workpiece salajengna.Waktu bursa worktable gumantung kana worktable nu.Ukuran, ti sababaraha detik nepi ka puluhan detik pikeun réngsé.

 


waktos pos: Sep-24-2022