Ngolah lathe biasa

ca6250 (5)Bubuka

Lathes biasa nyaéta lathes horizontal anu bisa ngolah rupa-rupa workpieces kayaning shafts, cakram, cingcin, jsb Pangeboran, reaming, ngetok jeung knurling, jsb.

fungsi struktur

Komponén utama lathe biasa nyaéta: headstock, kotak feed, kotak geser, sesa alat, tailstock, screw lemes, screw kalungguhan sareng ranjang.

Headstock: Ogé kawanoh salaku headstock, tugas utamina nya éta ngalirkeun gerak rotational ti motor utama ngaliwatan runtuyan mékanisme robah speed ku kituna aci utama bisa ménta speeds béda diperlukeun tina setir maju jeung sabalikna, sarta dina waktos anu sareng headstock misahkeun bagian tina kakuatan Pass gerak ka kotak feed.Headstock Medium spindle mangrupakeun bagian konci lathe nu.The smoothness tina spindle ngajalankeun on bearing langsung mangaruhan kualitas processing workpiece nu.Sakali akurasi rotasi spindle diréduksi, nilai pamakéan alat mesin bakal ngurangan.

Kotak feed: Ogé katelah kotak alat, kotak feed dilengkepan mékanisme parobihan laju pikeun gerak nyoco.Saluyukeun mékanisme robah speed pikeun ménta jumlah feed diperlukeun atawa pitch, sarta ngirimkeun gerak ka péso ngaliwatan screw lemes atawa screw kalungguhan.rak keur motong.

Timah screw jeung lemes screw: dipaké pikeun nyambungkeun kotak dahar jeung kotak ngageser, sarta ngirimkeun gerak jeung kakuatan kotak dahar ka kotak ngageser, jadi nu ngageser

hirup luhur

peti meunang gerak linier longitudinal.Skrup kalungguhan khusus dianggo pikeun ngagulung rupa-rupa benang.Nalika ngarobah surfaces séjén workpiece nu, ngan screw lemes dipaké, sarta screw kalungguhan henteu dipaké.

kotak Geser: Éta kotak kontrol pikeun gerakan dahar lathe nu.Hal ieu dilengkepan mékanisme nu ngarobah gerak Rotary tina bar lampu na screw kalungguhan kana gerak linier tina sesa alat.Gerak feed longitudinal sareng gerak feed transverse tina sesa alat diwujudkeun ngaliwatan transmisi bar cahaya.Jeung gerakan gancang, ngaliwatan screw ka ngajalankeun wadah alat pikeun nyieun gerak linier longitudinal, ku kituna ngahurungkeun thread.

Panyekel alat: Panyekel alat diwangun ku sababaraha lapisan wadah alat.Fungsina nyaéta pikeun ngajepit alat sareng ngajantenkeun alat ngalih sacara longitudinal, gurat atanapi serong.

Tailstock: Pasang puseur pungkur pikeun rojongan positioning, sarta ogé bisa masang parabot processing liang kayaning drills na reamers pikeun ngolah liang.

Ranjang: Bagian utama lathe dipasang dina ranjang, supados ngajaga posisi relatif akurat nalika damel.

lampiran

1. Chuck tilu rahang (pikeun workpieces cylindrical), opat rahang Chuck (pikeun workpieces henteu teratur)

2. Live center (pikeun ngalereskeun workpieces)

3. Pigura puseur (workpiece stabil)

4. Kalawan wadah péso

fitur utama

1. torsi badag dina frékuénsi lemah sareng kaluaran stabil

2.-kinerja tinggi kontrol vektor

3. respon torsi dinamis gancang jeung akurasi stabilisasi speed tinggi

4. Lalaunan jeung eureun gancang

5. pangabisa anti gangguan kuat

Prosedur operasi
1. Inspeksi saméméh nyetir
1.1 Nambahkeun gajih luyu nurutkeun grafik lubrication mesin.

1.2 Mariksa sadaya fasilitas listrik, cecekelan, bagian transmisi, panyalindungan sareng alat wates lengkep, dipercaya sareng fleksibel.

1.3 Unggal gear kedah dina posisi enol, sareng tegangan sabuk kedah nyumponan sarat.

1.4 Teu diwenangkeun pikeun nyimpen objék logam langsung dina ranjang, ku kituna teu ngaruksak ranjang.

1.5 Benda kerja anu diolah henteu leutak sareng keusik, nyegah leutak sareng keusik ragrag kana palet sareng ngagemkeun rel pituduh.

1.6 Sateuacan workpiece dijepit, uji coba mobil kosong kedah dilakukeun.Saatos mastikeun yén sadayana normal, workpiece tiasa dimuat.

2. Prosedur operasi
2.1 Saatos workpiece nu geus dipasang, mimitian pompa minyak lubricating munggaran sangkan tekanan minyak minuhan sarat tina alat mesin saméméh dimimitian.

2.2 Nalika nyaluyukeun rak gear bursa, nalika nyaluyukeun roda gantung, catu daya kedah dipotong.Saatos adjustment, sadaya bolts kudu tightened, rengkuh kudu dihapus dina waktu, sarta workpiece kudu dipegatkeun pikeun operasi percobaan.

2.3 Saatos loading na unloading workpiece nu, rengkuh cuk jeung bagian floating workpiece nu kudu dipiceun langsung.

2.4 The tailstock, cecekelan engkol, jsb tina alat mesin bakal disaluyukeun kana posisi luyu nurutkeun pangabutuh processing, sarta kudu tightened atanapi clamped.

2.5 Workpieces, parabot jeung fixtures kudu aman dipasang.Alat gaya ngambang kudu manjangkeun kalungguhan-di bagian kana workpiece saméméh dimimitian alat mesin.

2.6 Nalika nganggo sésa tengah atanapi sesa alat, pusatna kedah disaluyukeun saé, sareng kedah aya pelumasan anu saé sareng permukaan kontak anu ngadukung.

2.7 Nalika ngolah bahan panjang, bagian protruding balik aci utama teu kudu panjang teuing.

2.8 Nalika nyoco péso, péso kudu ngadeukeutan karya lalaunan ulah tabrakan;laju angkot kudu saragam.Nalika ngarobah alat, alat sareng workpiece kedah ngajaga jarak anu pas.

2.9 Alat motong kudu fastened, sarta panjang extension tina alat péngkolan umumna teu ngaleuwihan 2.5 kali ketebalan tina alat.

2.1.0 Nalika machining bagian saendeng, kudu aya counterweight ditangtoskeun pikeun nyaimbangkeun puseur gravitasi cuk, sarta laju wahana kudu luyu.

2.1.1.Kudu aya ukuran pelindung pikeun workpieces nu buka saluareun fuselage nu.

2.1.2 Nyaluyukeun setelan alat kudu slow.Nalika ujung alat nyaeta 40-60 mm jauh ti bagian processing workpiece nu, feed manual atawa gawe kudu dipake gantina, sarta feed gancang teu diwenangkeun pikeun langsung kalibet alat.

2.1.3 Nalika polishing workpiece kalawan file a, wadah alat kudu retracted ka posisi aman, sarta operator kudu nyanghareupan cuk, jeung leungeun katuhu di hareup jeung leungeun kénca balik.Aya keyway dina beungeut cai, sarta workpiece kalawan liang pasagi teu diwenangkeun pikeun diolah ku file.

2.1.4 Nalika polishing bunderan luar workpiece kalawan lawon Emery, operator kudu nyekel dua tungtung lawon Emery kalawan duanana leungeun pikeun Polandia nurutkeun sikep dieusian dina artikel saméméhna.Dilarang ngagunakeun ramo pikeun nahan lawon abrasive pikeun ngagosok liang jero.

2.1.5 Salila dahar péso otomatis, wadah péso leutik kudu disaluyukeun jadi siram jeung dasarna pikeun nyegah dasarna noel cuk.

2.1.6 Nalika motong workpieces badag tur beurat atawa bahan, sangu machining cukup kudu ditangtayungan.

3. Operasi parkir
3.1 Cut off kakuatan jeung cabut workpiece nu.

3.2 The handles unggal bagian anu knocked handap ka posisi enol, sarta parabot diitung sarta cleaned.

3.3 Pariksa kaayaan unggal alat panyalindungan.

4. Precautions salila operasi
4.1 Ieu mastikeun dilarang pikeun non-pagawe pikeun beroperasi mesin.

4.2 Dilarang pisan nyabak alat, bagian puteran tina alat mesin atawa workpiece puteran salila operasi.

4.3 Dilarang nganggo eureun darurat.Dina hal darurat, sanggeus ngagunakeun tombol ieu eureun, éta kudu dipariksa deui nurutkeun aturan saméméh ngamimitian alat mesin.

4.4 Ieu teu diwenangkeun pikeun ngaléngkah dina beungeut pituduh rail, rod screw, rod digosok, jsb lathe nu.Iwal perda, teu diwenangkeun pikeun beroperasi cecekelan ku suku tinimbang leungeun.

4.5 Pikeun bagian anu lepuh, liang shrinkage atanapi alur konci dina témbok jero, scrapers segitiga teu diwenangkeun pikeun motong liang jero.

4.6 Hawa dikomprés atanapi tekanan cair tina cuk hidrolik pungkur pneumatik kedah ngahontal nilai anu ditangtukeun sateuacan tiasa dianggo.

4.7 Nalika ngarobah workpieces ramping, nalika protruding panjang hareup dua sisi sirah ranjang leuwih ti 4 kali diaméterna, puseur kudu dipaké nurutkeun aturan prosés.Sésana tengah atanapi dukungan sésa keuneung.Penjaga jeung tanda peringatan kudu ditambahkeun nalika protruding tukangeun sirah ranjang.

4.8 Nalika motong logam rapuh atawa motong gampang splashed (kaasup grinding), baffles pelindung kudu ditambahkeun, sarta operator kudu maké kacamata pelindung.
Kaayaan Pamakéan

Pamakéan normal lathes biasa kudu minuhan kaayaan di handap ieu: turun naek tegangan catu daya di lokasi alat mesin leutik, suhu ambient leuwih handap 30 darajat Celsius, sarta kalembaban relatif kirang ti 80%.

1. syarat lingkungan pikeun lokasi alat mesin

Lokasi alat mesin kedah jauh tina sumber geter, sinar panonpoé langsung sareng radiasi termal kedah dihindari, sareng pangaruh kalembaban sareng aliran hawa kedah dihindari.Upami aya sumber geter caket alat mesin, alur anti geter kedah dipasang di sekitar alat mesin.Upami teu kitu, éta bakal langsung mangaruhan akurasi machining jeung stabilitas tina alat mesin, nu bakal ngabalukarkeun kontak goréng tina komponén éléktronik, gagalna, sarta mangaruhan reliabiliti alat mesin.

2. syarat kakuatan

Sacara umum, lathes biasa dipasang dina bengkel mesin, henteu ngan ukur suhu ambien anu robih pisan, kaayaan pamakean goréng, tapi ogé aya sababaraha jinis alat éléktromékanis, nyababkeun turun naek ageung dina jaringan listrik.Ku alatan éta, lokasi dimana lathes biasa dipasang merlukeun kontrol ketat tina tegangan catu daya.Fluktuasi tegangan catu daya kedah aya dina kisaran anu diidinan sareng tetep stabil.Upami teu kitu, operasi normal tina sistem CNC bakal kapangaruhan.

3. Kaayaan suhu

Suhu ambient lathes biasa leuwih handap 30 darajat Celsius, sarta hawa relatif kirang ti 80%.Sacara umum, aya kipas knalpot atanapi kipas pendingin di jero kotak kontrol listrik CNC pikeun ngajaga suhu kerja komponén éléktronik, khususna unit pamrosésan sentral, konstan atanapi bédana suhu sakedik pisan.Suhu sareng kalembaban anu kaleuleuwihan bakal ngirangan umur komponén sistem kontrol sareng ngakibatkeun paningkatan gagal.Paningkatan suhu sareng kalembaban, sareng paningkatan lebu bakal nyababkeun beungkeutan dina papan sirkuit terpadu sareng nyababkeun sirkuit pondok.

4. Paké alat mesin sakumaha dieusian dina manual

Nalika nganggo alat mesin, pangguna henteu kéngingkeun ngarobih parameter anu diatur ku produsén dina sistem kontrol anu dipikahoyong.Setelan parameter ieu langsung patali jeung ciri dinamis unggal komponén tina alat mesin.Ngan ukur nilai parameter kompensasi backlash tiasa disaluyukeun dumasar kana kaayaan anu saleresna.

Pamaké henteu tiasa ngarobih asesoris alat mesin sesuka, sapertos nganggo cuk hidrolik saluareun spésifikasina.Produsén pinuh nganggap cocog tina sababaraha parameter link nalika netepkeun asesoris.Ngagantian buta ngakibatkeun mismatch sahiji parameter di sagala rupa tumbu, komo ngabalukarkeun kacilakaan teu kaduga.Tekanan tina cuk hidrolik, sesa alat hidrolik, tailstock hidrolik jeung silinder hidrolik kedah dina rentang stress allowable, sarta eta teu diwenangkeun pikeun ngaronjatkeun wenang.


waktos pos: Sep-09-2022